Ulei esențial de lămâie Contraindicații, proprietăți și beneficii

Uleiurile esențiale sunt extracte care provin din diferite componente ale plantei; în cele mai vechi timpuri, ei îi numeau „sufletul plantelor”Întrucât, datorită conținutului său, în funcție de planta din care este obținut, este utilizat atât în ​​scop terapeutic fizic și emoțional, cât și pentru utilizarea zilnică la domiciliu sau în zona de cosmetologie.

ulei

Uleiul esențial include beneficiile în funcție de planta sau fructul din care este extras, variind scopul său; cum ar fi dacă este rozmarin, este folosit pentru a stimula sistemul nervos, menta în scop analgezic, printre altele.

În legătură cu fructele, unele au componente care pot favoriza buna funcționare a sănătății, în acest caz se referă la lămâie, din care se extrage ulei esențial de lămâie, care va fi detaliat mai târziu.

Indice articol

Ce este uleiul esențial de lămâie?

Uleiul esențial de lămâie provine din coaja lămâii, adică coaja cojii este procesată, printr-un proces de presiune rece, care produce un ulei care este lăsat să se odihnească pentru un anumit timp, apoi purificat și distilat pentru a-l obține pur și pentru a folosi marile sale beneficii pentru corpul uman.

Originea uleiului esențial de lămâie

Lămâia este considerată unul dintre cele mai cunoscute fructe din lume, se spune că provine din Asia de Sud-Est (India), secolul al II-lea î.Hr .; A fost folosit de indieni, romani și egipteni, permițând introducerea pe piețe de către europeni, motivându-le cunoștințele și comerțul de-a lungul secolelor.

Conform istoriei, se stabilește că alchimiștii au început să folosească acest fruct ca ingredient medicinal pentru anumite afecțiuni și afecțiuni pe care le prezentau; un proces arhaic de extracție a uleiului său natural, prin forță manuală, a permis utilizarea uleiului esențial de lămâie să fie constantă, datorită beneficiilor vindecătoare pe care le-a oferit organismului, precum antibiotice, antiinflamatoare, vindecătoare, purificatoare, printre altele.

Care sunt alte nume pentru uleiul esențial de lămâie?

Datorită beneficiilor multiple pentru corpul uman, uleiul esențial de lămâie este, de asemenea, cunoscut sub numele de „ulei citric ", Aroma sa de citrice provine dintr-un compus chimic numit limonen, care nu este altceva decât substanța naturală pe care o produce fructul și care reprezintă cea mai mare parte din ceea ce provine uleiul esențial de lămâie.

Beneficiile și proprietățile uleiului esențial de lămâie

Datorită conținutului excepțional de substanțe nutritive pe care le are lămâia, următoarele beneficii pot fi obținute prin uleiul esențial de lămâie:

Contracarați infecțiile respiratorii, cum ar fi bronhiile, tuse, dureri în gât; contribuție mare la sistemul imunitar, deoarece facilitează producerea de celule albe din sânge în sânge; nivelează pH-ul stomacului ajutând la calmarea acidității; detoxifiază organismul de toxine care inhibă formarea acneei și controlează uleiul de păr.

În ceea ce privește diferitele proprietăți pe care le are uleiul esențial de lămâie, sunt menționate cele mai relevante: antiseptic, astringent, vindecător, purificator, bactericid; asigurând o capacitate de răspuns mai bună a corpului, la orice infecție sau boală a corpului uman.

Care sunt beneficiile pentru piele și vergeturi?

Uleiul esențial de lămâie, datorită proprietăților sale antioxidante, ajută la ușurarea pielii prin eliminarea petelor prezente din cauza expunerii excesive la soare; La fel, ajută la procesul de exfoliere a pielii, eliminând pielea moartă și permițând apariția unei piele nouă și mai sănătoasă; la rândul său, reduce aspectul acneei.

În ceea ce privește utilizarea acestuia împotriva vergeturilor, acestea apar deoarece vasele de sânge se rup din cauza cât de întinsă este pielea, fie din cauza sarcinii, fie din cauza creșterii radicale și excesive în greutate, uleiul poate fi utilizat Esențiale de lămâie împreună cu propolisul (preparat de albine direct din seva copacului) aceste ingrediente sunt reunite și masate în pielea afectată, contribuind la îmbunătățirea aspectului și eliminarea elasticității prezente.

Este important să se ia în considerare faptul că aplicarea directă și pură a acestui ulei esențial pe piele poate provoca procese adverse și nu ar trebui expus la soare în timpul utilizării acestui ulei; deci trebuie documentate foarte bine pentru utilizare.

Pentru a slăbi, uleiul esențial de lămâie este bun

Printre proprietățile uleiului esențial de lămâie se numără aceea de a fi un puternic diuretic și depurativ, detoxifiant, deoarece ajută la eliminarea reziduurilor de grăsime prin urină, accelerând în mod natural procesul diuretic la femei; La fel ca și atunci când este utilizat extern, cu masaje pe abdomen, facilitează funcționarea intestinală și crește metabolismul pentru eliminarea toxinelor prezente în corpul uman, cum ar fi celulele grase.

Utilizarea acestui ulei esențial de lămâie pentru a accelera procesul natural de slăbit, poate fi de actualitate, internă sau ingerată, sau prin aromoterapie, va ajuta la obținerea rezultatelor dorite.

Proprietățile uleiului esențial de lămâie pentru păr

Datorită conținutului său citric sau acid, uleiul esențial de lămâie pentru păr ajută la eliminarea excesului de ulei prezent pe scalp, precum și previne căderea părului prin stimularea creșterii acestuia, precum și controlul aspectului mătreții.

Dacă culoarea părului este deschisă, ajută la conferirea unui plus de strălucire și la menținerea fermă a culorii, conferindu-i un aspect mai sănătos.

Aflați mai multe despre conținutul acestui subiect la Ghid complet pentru păr

Cum se folosește pentru cicatrici?

Cicatricile sunt urme neplăcute lăsate pe piele ca rezultat al unei răni, intervenții chirurgicale, arsuri sau acnee; Deși este adevărat că nu există un remediu eficient care să le facă să dispară complet, acestea pot fi vizibil atenuate datorită rețetelor naturale, precum uleiul esențial de lămâie, datorită conținutului său ridicat de vitamina „c”, ajută la producerea de colagen în piele, menținând pielea netedă și fermă, contribuind în același timp la eliminarea impurităților și la formarea de noi celule ale pielii.