Ulei de ricin Cele 7 utilizări pentru piele și păr
Uleiul de ricin are multiple beneficii pentru piele și păr. Descoperiți cu noi diferitele proprietăți și utilizări ale uleiului de ricin, natural și miraculos!
Probabil ați auzit de uleiul de ricin pentru proprietățile sale laxative. Ei bine, este adevărat, dar are alte caracteristici cosmetice și pentru a trata diferite afecțiuni și boli pe care ar trebui să le cunoașteți.

Și, desigur, vom dezvălui și câteva curiozități. De exemplu, știați că acest ulei provine din semințele unei plante originare din Africa și India numită Ricinus communis? Și că semințele sale sunt toxice și utilizate încă din Egiptul antic? În continuare, vă vom spune totul.
Proprietățile și beneficiile uleiului de ricin
Pentru a obține ulei de ricin, semințele acestei plante sunt luate, spălate și fierte și puse la uscat înainte de a extrage uleiul. Gătitul face coagulează proteinele din semințe și se poate efectua o extracție eficientă. Prin intermediul unei presări cu șurub distribuite în mai multe sesiuni, se efectuează această extracție.
Apoi, produsul rezultat din presare este supus acțiunii anumitor solvenți, cum ar fi hexanul sau heptanul, pentru a finaliza extracția și eliminarea impurităților. Datorită acestui proces de fabricație, uleiul de ricin rezultat este compus în principal din acizi grași esențiali, Din care 90% este alcătuit din acid ricinoleic.
Acest acid este, de asemenea, cunoscut sub numele de Omega 9 și este un triglicerid cu multiple beneficii pentru sănătate. Îl putem găsi și în ulei de soia sau semințe de bumbac, dar în proporție mult mai mică. Mai exact, 0,27% și respectiv 0,03%. Această componentă este cea care conferă uleiului de ricin proprietățile sale hidratante, emoliente, de restaurare și de inducere a creșterii celulare.
Pentru toate acestea este atât de utilizat în produsele cosmetice, deoarece ne ajută să ne menținem pielea sănătoasă, strălucitoare și netedă. În plus, oferă păr hidratat și favorizează creșterea unghiilor, a genelor și a sprâncenelor.
Cosmetice cu ulei de ricin
Nu este surprinzător faptul că multe produse cosmetice conțin ulei de ricin după ce au cunoscut toate aceste proprietăți. Cu toate acestea, puteți cumpăra și ulei de ricin pur și îl puteți folosi fără a se amesteca cu alte ingrediente pentru a obține aceleași rezultate. Acestea sunt câteva dintre utilizări ce poți da ulei de ricin.