Ulei de măceșe în îngrijirea părului
Ce putem spune despre măceșe?
L & S.- Este un tufiș sălbatic de aproximativ 2 metri înălțime. Aparține familiei trandafirilor. Datorită calității sale cosmetice ridicate, planta este cultivată și în plantații. Crește în regiuni cu un climat ploios și rece. Tulpinile și ramurile sale sunt acoperite cu mulți spini, iar florile sale sunt albe sau roz, cu diametrul de 3 până la 6 centimetri. Fructul său este roșu și are forma unui oval de 1,5 până la 2,5 cm. În interior există 15 până la 20 de semințe din care se extrage uleiul prin presare. Uleiul bun de măceșe este cel care iese din prima presare la rece.

Ce este cu adevărat uleiul de măceșe?
Uleiul de măceșe este un ulei natural obținut, așa cum am spus, prin presarea semințelor. Este foarte apreciat pentru proprietățile sale regenerative pentru piele. Acest lucru se datorează conținutului său ridicat (80%) în acizi grași polinesaturați, esențiali pentru reînnoirea celulară a țesuturilor pielii. Conține acid linoleic, acid oleic, acid arahidonic, precum și substanțe nutritive vitale pentru formarea membranei celulare. Mecanismele de apărare și creșterea pielii.
Prin urmare, uleiul de măceș ajută la prevenirea și reducerea semnelor de îmbătrânire prematură a pielii. De asemenea, reduce semnificativ liniile de expresie din jurul ochilor și vergeturile înfricoșătoare. Are o acțiune intensă de hidratare. Acesta îl face un ulei foarte benefic pentru pielea uscată, plictisitoare sau de culoare închisă și pentru pielea încrețită de soare.
Oferă vitamine
Uleiul de măceșe este renumit pentru conținutul său ridicat de vitamine A, E, C și B1 și B2. Are proprietăți regenerative și vindecătoare excepționale. Medicii (în fiecare zi mai mult), recomandă în operații mari (odată ce rana este închisă), aplicați ulei de măceș, astfel încât să existe un minim de cicatrici tocmai datorită acțiunii sale regenerative a țesuturilor. Fructul acestei plante are proprietăți benefice, cum ar fi ștergerea ridurilor, vergeturilor, cicatricilor, arsurilor, petelor varicoase, completării substanțelor nutritive esențiale ale pielii etc.