Ulei de măceșe ≫ Ce trebuie să știți Planeta Oil

ulei

Uleiul de măceșe este obținut de la Rosa eglanteria, un arbust din familia Rosaceae care are flori roz pal.

Deși este cultivat în mod controlat în Europa, în principal în Regatul Unit, se găsește sălbatic în sudul Anzilor, atât în ​​Chile, cât și în Argentina.

Fructul acestui arbust este cunoscut sub numele de șold și este folosit pentru a face gemuri, dulciuri și infuzii; uleiul de măceș așa cum îl cunoaștem este extras din semințe.

Utilizările care pot fi date uleiului de măceșe sunt două: în medicina convențională și în estetică.

În mod normal, și pentru a obține un beneficiu maxim din toate proprietățile tale, uleiul de măceșe este folosit pur, nerafinat, arătând o culoare roșiatică și un miros înțepător foarte caracteristic acestor uleiuri vegetale.

Proprietățile uleiului de măceșe

Deși uleiul de măceșe este utilizat în medicina convențională, utilizarea sa cosmetică este cea mai cunoscută pentru populație și cea despre care vom discuta aici astăzi.

Vă vom oferi o lovitură de perie din numeroasele beneficii pe care le puteți obține dintr-un ulei pur de măceș nerafinat.

# 1 Puterea antirid

Datorită conținutului său ridicat de antioxidanți precum vitamina C, aplicarea măceșului pe pielea feței va fi stimulează producția de colagen.

Este un mare preventiv pentru un imbatranire prematura și un puternic reductor de linii de expresie și riduri pe față.

Datorită compoziției sale, este capabil pătrunde în straturile mai adânci ale pielii și acționează din interior.

# 2 Tratament anti-vergeturi

Acest ulei se găsește în femeile însărcinate sau persoanele aflate în proces de reducere a greutății un public foarte interesant.

Acizii grași prezenți în măceș sunt capabili îmbunătățesc pigmentarea, textura și tonul pielii.

În plus, deoarece favorizează producția de colagen datorită antioxidanților săi, este capabil reduce vergeturile și petele pielii regenerând țesuturile din interior.

# 3 Lupta împotriva daunelor provocate de soare

Principala problemă a expunerii la razele soarelui este fotoîmbătrânirea. Pielea se usucă, tinde să se încrețească și să piardă tonul și textura. Producția de colagen este redusă și, în general, devine mai anostă.

Datorită prezenței vitaminelor C și A în uleiul de măceșe, producția de colagen este reactivată, pielea este rehidratată și elasticitatea și pigmentarea acesteia se îmbunătățesc.

Cu toate acestea, recomandarea noastră este aceea folosiți întotdeauna protecție solară. Nu numai pentru aspectul pielii tale, ci și pentru sănătatea ta.

# 4 Capacitate de hidratare

Prezența retinolilor (vitamina A) în uleiul de măceșe, îmbunătățește nivelul de umiditate a pielii creând o barieră care previne pierderea apei.

Este foarte recomandat persoanelor cu pielea matură, deoarece la această vârstă producția de colagen și elastină este mult mai mică.

# 5 Îmbunătățește aspectul cicatricilor

Acizii grași prezenți în acest ulei promovează flexibilitate și repararea pielii.

În acest caz, vitamina A are un rol important asupra rănilor, deoarece îi ajută vindecarea în timp ce previne hiperpigmentarea cicatricii rezultate.

Se obține o piele cu un ton uniform și o textură mai bună. În unele cazuri, cicatricea ajunge să fie foarte bine ascunsă.

# 6 Remediu împotriva arsurilor

Puterea vindecătoare a uleiului de măceșe o face ideal pentru tratarea arsurilor.