Susan sau susan - Acel mic care produce ulei
Ce este susanul?
L & s.- Sesam sau susan (Sesamum indicum L.) este o plantă care dă o sămânță foarte mică și gustoasă; Foarte bogat în acizi grași esențiali, calciu și magneziu (printre alți nutrienți). Este utilizat pe scară largă în gastronomie (ca în pâinea de hamburger) și în prăjituri și produse de patiserie. Cele două nume pe care le are în spaniolă vin: primul din latinescul „sesamum” și „susan” din arabul andaluz.

Este o sămânță originară din India și Africa, de unde a ajuns în America transportată de sclavii care și-au folosit semințele pentru a îngroșa și aromă o mare varietate de feluri de mâncare. În statele sudice ale SUA și în Caraibe este cunoscut mai ales sub numele său african: benne. Alte nume prin care este cunoscut sunt susan, susan, susan, aljonjolé, aljonjolí, jonjolé, Jjonjolí, haholí, jijirí, ejonjilí.
Ulei din semințe de susan
Se obține, în general, prin presarea la rece a semințelor minunate de susan și are o multitudine de proprietăți nutraceutice și cosmetice. Este un element foarte prețios în medicina Ayurveda. Pentru a obține toate avantajele proprietăților sale, acesta trebuie achiziționat nerafinat, deși există mai multe formate pe piață:
- Obținut prin presare la rece: De culoare galben pal. Este uleiul preferat al magazinelor de produse naturale din Vest, deoarece are toate proprietățile sale.
- Semințe prăjite: Are o culoare maro închis. Este produs din semințe prăjite. Este cel mai utilizat în Asia de Est. Are o aromă și o aromă foarte intense. Deosebit de întunecate, aproape negre, sunt unele uleiuri de susan japoneze, prin urmare, doar câteva picături pot fi adăugate la alimente, astfel încât gustul sau mirosul său să nu fie prea proeminente.
- Prin presiune: Culoarea galbena. Se obține prin presiune, în general, nu rece și se filtrează de obicei de două ori. Este uleiul de susan care este folosit în India atât pentru hrană, cât și pentru masaj sau pentru medicamente ayurvedice. Aroma și aroma sa sunt mai puțin intense. Multe dintre proprietățile sale se pierd în procesul de rafinare.
Susan sau ulei de susan - Proprietăți
- Revitalizează și tonifică pielea. Dintre toate uleiurile naturale, este unul dintre cele mai valoroase pentru a lupta împotriva lăsării
- Sub formă de mască, este ideal pentru părul foarte uscat sau pentru formațiuni de crustă pe scalp. Ceva care este de obicei frecvent la bebeluși
- Favorizează bronzarea și este recunoscut ca un bun protector UVB. În plus, hidratează pielea, prelungind mult mai mult culoarea bronzată.
- Utilizat pe scară largă de medicina ayurvedică pentru masajele calde, deoarece susanul sau uleiul de susan încălzesc și hrănesc corpul în timp ce calmează sistemul nervos
- Este un remediu bun pentru picioarele reci. Câteva minute de masaj cu câteva picături din acest ulei de susan vă ajută să vă păstrați picioarele calde toată ziua
- Pentru a repara mâinile și picioarele crăpate, mai ales atunci când este cauzat de frig
- Ca masaj extern, este excelent pentru durerile reumatice, deoarece este antiinflamator și analgezic
- Bun pentru memorie. Conține fosfolipide și lecitină. Un creier sănătos conține între 20% și 25% fosfolipide, în timp ce o persoană cu o boală mintală are doar aproximativ 10%. Fosfolipidele fac parte din toate membranele celulare active. Acestea sunt grăsimi extrem de importante