Secretele uleiului de rodie - Lamia Biocosmética

Astăzi m-am trezit generos ... Vreau să vă spun toate secretele unuia dintre uleiurile mele preferate, utilizate pe scară largă în produsele cosmetice naturale, ulei de semințe de rodie. Aș dori să vă împărtășesc virtuți și proprietăți incredibile astfel încât să puteți începe să vă bucurați de el cât mai curând posibil.

Începem cu prezentarea. Uleiul de rodie este extras prin expresie (presare la rece) sau prin extracție (extract de CO2, de exemplu) din semințele uscate ale fructului Punica Granatum. Este un ulei gros, cu un miros ușor acid și fructat. Este un ulei polinesaturat, astfel încât, pentru a preveni oxidarea sa rapidă, trebuie ținut departe de căldură, oxigen și lumină.

Cu siguranță ați auzit sau ați citit minuni despre uleiul de rodie ... sau cel puțin l-ați văzut ca un ingredient vedetă în multe produse cosmetice naturale. Și nu este surprinzător, deoarece pentru a începe cu unele dintre cele mai cunoscute proprietăți ale sale, putem spune că este Întineritor, regenerant, antioxidant, îmbunătățește elasticitatea pielii, reduce ridurile, stimulează mecanismele de auto-reparare ale pielii, este antiinflamator, calmant, hidratant ... hai, cum să te pierzi printre atâtea proprietăți!

biocosmética

Ce face uleiul de rodie atât de prețios? De unde provin toate proprietățile dvs.?

Se pare că acest ulei conține cantități mari (65-75%) de acid gras foarte rar. Este el acid punicic (Omega 5).
Una dintre cele mai importante proprietăți ale acidului punicic este aceea activează și protejează funcțiile fiziologice ale pielii, care tind să rămână oarecum în urmă cu anii: promovează producerea de colagen (esențial pentru o piele sănătoasă), întinerește și hidratează celulele pielii, îmbunătățește elasticitatea și tonusul, protejează pielea de efectele nocive ale soarelui și de poluare...