Proprietăți, utilizări și contraindicații ale uleiului de ricin
Ulei de ricin este excelent pentru promovarea creșterii părului și a genelor. În plus, este un remediu excelent pentru îngrijirea pielii, a unghiilor, a sprâncenelor și chiar ca laxativ natural.

Ce este uleiul de ricin?
Uleiul provine din sămânța omonimă și compusul său principal este acid ricinoleic (peste 85%). Se crede că acest acid gras (omega 9) este principalul responsabil pentru proprietățile sale medicinale. Deși endemică în India, planta de fasole de ricin (cunoscută științific sub numele de Ricinus communis) este cultivată în regiuni fierbinți, deoarece nu rezistă la temperaturi scăzute.
Răspândirea sa în America, Europa și Africa se datorează utilizării sale mari în industria cosmetică, alimentară și textilă ca produs pentru îngrijirea părului și a pielii, ca laxativ sau aditiv alimentar.
Toxicitatea uleiului de ricin
Trebuie remarcat faptul că bobul de ricin conține un foarte toxic numită ricină, care poate fi fatală dacă este ingerată. Prin urmare, consumul semințelor este interzis.
cu toate acestea, utilizarea uleiului de ricin este sigură, deoarece a fost extras temeinic și toxina se găsește numai în sămânță. Supradozajul cauzează de obicei efecte adverse ușoare, cum ar fi diaree sau tulburări digestive.
Ulei de ricin sau ulei de ricin?
Unii oameni cred că acest ulei are origine animală, deoarece este cunoscut și sub numele de ulei de ricin. Cu toate acestea, acest nume nu este altceva decât o traducere greșită din limba engleză, care este scris ulei de ricin. Acest termen se referă la planta de ricin, dar animalul „castor” în engleză este scris cu castor.
În afară de constipație, există multe afecțiuni care pot fi tratate cu acest ulei. De exemplu, uleiul de ricin poate fi utilizat pentru ameliorarea durerilor de artrită, calmarea iritațiilor pielii, usturimilor, eczemelor și combaterea infecțiilor datorită acțiunii sale bactericide și antifungice.
Beneficii și utilizări ale uleiului de ricin
Pentru păr
Este mai probabil să cadă părul mai uscat, mai fin și mai sensibil. Uleiul de ricin stimulează regenerarea și creșterea acestuia. Îl puteți folosi pur sau combinat cu alții ca nuca de cocos. Alte calități ale sale sunt:
- Împiedică căderea sa.
- Este foarte hidratant datorită acizilor grași esențiali.
- Este un balsam excelent pentru păr.
- Are caracteristici hidratante și hrănitoare.
- Combateți mătreața eficient.
- Oferă rezistență și strălucire scalpului.
Pentru a-l utiliza corect, urmați acești pași:
- Spălați-vă bine mâinile pentru a nu vă impregna părul cu murdărie.
- Puneți câteva picături de ulei de ricin pe vârful degetelor și întinde-i pe tot părul, de la vârfuri la rădăcini.
- Acoperiți capul cu un prosop curat și umed și lăsați compușii să acționeze asupra fibrelor, hidratându-le și hrănindu-le.
- Așteptați un sfert de oră sau 20 de minute pentru ca acesta să intre în vigoare.
- Când timpul a trecut, intră în duș și șamponează excesul. Asigurați-vă că nu mai rămâne ulei, deoarece ar putea provoca părul foarte gras și untuos.
- Repetați procesul de 1 sau 2 ori pe săptămână, în funcție de nevoile dvs. Pe măsură ce săptămânile trec, veți observa o bine îngrijit, moale, întărit și rezistent la căderea părului.
- Related: Pentru ce este uleiul de argan?