Niacinamida în cosmetică Dr. Lorea Bagazgoitia Dermatologie
Poate fi un atu despre care nu se vorbește prea mult în comparație cu retinoizii, hidroxi acizii sau antioxidanții. Dar cu toate acestea niacinamidă (sau nicotinamida) este prezentă într-o mulțime de produse cosmetice, iar acest lucru se întâmplă deoarece pare util să îmbunătățească diferite caracteristici ale pielii. Este un compus foarte versatil.

Știi ce nu ne putem aștepta la miracole de la produse cosmetice. Schimbările radicale de pe piele se obțin cu tehnici estetice medicale (nu numai cu creme), dar o utilizare de rutină a produselor cosmetice orientate către ceea ce ne dorim, are tot sensul din lume ca „lucru de fundal”.
Ați făcut o căutare cu privire la funcțiile niacinamidei? Probabil de aceea ați ajuns la acest articol. Le rezum mai jos și veți fi surprins că este implicat în atât de multe aspecte ale fiziologiei pielii:
Ce este niacinamida?
niacinamidă Este forma amidă a vitaminei B3 (factor PP sau acid nicotinic). Lipsa acesteia provoacă o boală, rară în mediul nostru, numită pelagră, care a fost descrisă în mod tradițional ca fiind combinația a trei „D”: dermatită, diaree și demență. În dietă îl mâncăm cu carne și legume, printre altele.
Această moleculă este importantă pentru diferite procese legate de energia celulelor, sinteza ADN și transcrierea, deoarece face parte dintr-o moleculă numită NAD care participă la aceste procese.
Efectele pozitive care au fost observate asupra pielii apar cu concentrații mult mai mari decât avem în mod normal în țesuturile noastre. Acest lucru este fezabil deoarece produsele cosmetice ating aceste niveluri de concentrație la nivel local în zona de tratat.