Mir Ce este, beneficiile, modul de utilizare și contraindicații

Smirnă Este extras dintr-un copac tipic din continentul african și din India. Se caracterizează printr-un miros intens care Este deja folosit în antichitate pentru proprietăți medicinale Da efecte benefice. Astăzi, smirna este utilizat în domeniul medical ca analgezic și antiinflamator, în cosmetică pentru caderea parului, acnee, pentru tratamentul antirid, pentru intarirea unghiilor si ca remediu natural pentru contracararea diferitelor afectiuni.
Diferite tipuri de smirnă pot fi găsite pe piață în funcție de utilizarea intenționată. Să vedem ce este, pentru ce se folosește, care sunt efectele sale benefice asupra corpului nostru și ce tip de contraindicații prezintă.
Ce este smirna și la ce se folosește?
Smirnă împreună cu aurul și tămâia erau cele trei daruri care, conform Bibliei, au fost aduse de Magi pentru a aduce un omagiu nașterii Pruncului Iisus. Astfel, tradiția creștină prezintă smirnă ca ceva frumos Da sacru. Astăzi, asta răşină folosit la prepararea diverselor produse în scopuri medicale Da pentru uz cosmetic.
Este extras dintr-un copac, tipic peninsulei arabe de unde se obține tămâia. Mirul are un miros puternic picant, iar proprietățile sale benefice erau cunoscute în antichitate. Vechii egipteni îl foloseau pentru mumificare, iar grecii îl combinau cu vin și pentru a parfuma părul. Dar nu numai asta, smirna a fost adăugată la alte rășini naturale, pentru a parfuma încăperile și a fost folosită ca antiseptic.
Efectele benefice ale smirnei
Smirnă are numeroase efecte benefice pentru corpul nostru, principalele sunt:
- Vindecați rapid rănile.
- Astringent.
- Conservați pentru conservarea alimentelor.
- Reglează intestinul și digestia.
- Antibacterian, dezinfectant: potrivit pentru tuse, răceli, flegmă, bronșită, dureri în gât și infecții.
În Africa, smirna produce o pastă cu care sunt preparate măști antirid. În schimb, uleiul său esențial este folosit pentru a trata dermatită Da micoză. Studii recente au evidențiat capacități analgezice, care îl fac util pentru a calma durerile menstruale si amigdalită, excelent pentru diabetici Da pentru a reduce nivelul colesterolului.
Proprietățile Mirului
principalele avantaje a folosi smirna sunt:
Utilizări ale smirnei
Mirul este utilizat pe scară largă în domeniul medical și cosmetic, în special pentru parfumuri. Poate fi găsit pe piață ca un ulei esențial, în pulbere, în cereale, ca tinctură sau unguent. Principalele utilizări sunt:
- În interiorul unui vaporizator: Doar puneți câteva picături de ulei esențial pentru a parfuma camerele.
- Sufumigi: Câteva picături de ulei dizolvate în apă fierbinte pentru a curăța căile respiratorii.
- A aplica pe piele ca antirid sau să vindece răni crăpat, chiar și cel mai adânc.
- Compresele reci pentru aplicați pe zonele inflamate sau dureroase pentru a reduce inflamația și orice umflare.
- Ca o apă de gură pentru a preveni infecțiile dentare în doze mici.
- Pentru masaje tiroidiene.
- Pentru a contracara căderea părului și întări scalpul.
- Stimulați circulația sângelui.