Măceșul, proprietățile și beneficiile sale

Uleiul de măceșe este un ulei vegetal care se extrage din semințele de măceș, care este fructul produs de un arbust sălbatic din familia trandafirilor. Acest ulei are o ușoară culoare roșiatică și un miros înțepător.
Este o plantă medicinală care se folosește în mod tradițional pentru hidratarea pielii, vindecarea rănilor și tratarea diferitelor afecțiuni.
Compoziția sa cu numeroase acizi grași esențiali (omega 6, omega 3, acid linoleic), antioxidanți și vitamine (retinol –vitamina A-, vitamina C, E) îl fac un element esențial în casa noastră. Acestea sunt implicate în fenomenele de imunitate, inflamație, acțiune antiplachetară și vasodilatatoare și în permeabilitatea barierei epidermice.
Aplicat direct pe piele, are proprietăți antioxidante, ferme, reparatoare, hidratante și antiinflamatoare. Prin urmare, utilizările uleiului de măceșe în produse cosmetice sunt nelimitate.
Măceșul are, de asemenea, proprietăți foarte benefice pentru starea noastră de sănătate, deși pentru a profita de ele va fi necesar să îl consumăm în format de infuzie.
Avantajele măceșului
Efect regenerant și reparator
Are un efect reparator asupra pielii, deoarece ajută la formarea colagenului și a fibrelor elastice, foarte util pentru a evita formarea de cicatrici anormale și, la rândul său, previne pierderea apei, crescând astfel capacitatea de hidratare a pielii., făcând pielea să devină netedă și luminoasă.
Diminuează cicatricile
Acizii grași esențiali conținuți în uleiul de măceș ajută la reducerea cicatricilor și promovează regenerarea pielii noastre. Acești acizi îmbunătățesc flexibilitatea, permeabilitatea și repararea pielii. Vitamina A joacă, de asemenea, un rol important, deoarece ajută la vindecarea mai bună a plăgii, egalizând tonul și textura.
Aveți grijă de păr și scalp
Masarea scalpului cu măceșe ajută la combaterea mătreții, a eczemelor sau a problemelor psoriazisului, precum și la furnizarea unei doze de nutrienți pentru a face părul mai puternic și mai strălucitor.
Puterea antioxidantă și anti-îmbătrânire
Fiind compus în principal din acizi grași esențiali precum acidul linoleic și linolenic, antioxidanți și vitaminele A, C și E, are o putere enormă împotriva radicalilor liberi care provoacă îmbătrânirea pielii, prin urmare este un puternic produs anti-îmbătrânire care combate apariția ridurilor. și reduce petele cauzate de expunerea la soare.
Îmbunătățește vergeturile și petele
Uleiurile grase esențiale de măceșe îmbunătățesc în mod clar pigmentarea, textura și tonul pielii. În plus, datorită componentei sale ridicate în antioxidanți și vitamine (în principal C și A), produce colagen și protejează de daunele externe, cum ar fi soarele, reducând vergeturile și petele de pe pielea noastră.