Ingrediente - PEG TianDeGuide

De către administrator Data intrării

polietilen glicol

Ce sunt PEG?

Probabil ați observat că multe dintre produsele cosmetice și de îngrijire personală pe care le folosiți au diferite tipuri de PEG printre ingrediente. PEG, care este prescurtarea pentru polietilen glicol, nu este o entitate chimică definitivă în sine, ci mai degrabă un amestec de compuși polimerici care au fost legați împreună. Polietilena este cea mai comună formă de plastic și, atunci când este combinată cu glicol, devine un lichid gros și lipicios.
PEG-urile sunt aproape întotdeauna urmate de un număr, de exemplu, PEG-6, PEG-8, PEG-100 etc. Acest număr reprezintă greutatea moleculară aproximativă a acelui compus. De obicei, produsele cosmetice utilizează PEG cu greutăți moleculare mai mici. Cu cât greutatea moleculară este mai mică, cu atât compusul este mai ușor să pătrundă în piele. PEG-urile sunt adesea conectate la o altă moleculă. S-ar putea să vedeți, de exemplu, stearatul PEG 100 ca ingredient. Aceasta înseamnă că polimerul polietilen glicol cu ​​o greutate moleculară de aproximativ 100 este legat chimic de acidul stearic.

În produsele cosmetice, PEG-urile funcționează în trei moduri: ca emolienți (care ajută la înmoaie și lubrifia pielea), ca emulgatori (care ajută ingredientele pe bază de apă și pe bază de ulei să se amestece corect) și ca vehicule care ajută la furnizarea altor ingrediente mai adânc în pielea .

Ce efect au PEG-urile pe pielea ta?

Compușii din polietilen glicol nu au primit multă atenție din partea grupurilor de consumatori, dar ar trebui. Cel mai important lucru de știut despre PEG este că acestea au un efect de creștere a penetrării, a cărui amploare depinde de o varietate de variabile. Acestea includ: atât structura, cât și greutatea moleculară a PEG, alți constituenți chimici din formulă și, cel mai important, sănătatea generală a pielii.
PEG-urile de toate dimensiunile pot pătrunde prin pielea rănită cu funcție de barieră compromisă. Prin urmare, este foarte important să evitați produsele PEG dacă pielea dvs. nu este în cele mai bune condiții. Efectele de îmbunătățire a penetrării pielii au fost demonstrate cu stearatul PEG-2 și PEG-9.