Gătit pentru tipuri de uleiuri pentru începători

În prezent cunoaștem zeci de uleiuri care pot fi obținute din surse vegetale și care sunt utilizate în gătit, farmacie și produse cosmetice. Când vine vorba de gătit, putem folosi ulei de floarea soarelui și ulei de măsline aproape orbește, deoarece acestea sunt cele mai faimoase. Chiar și așa, este convenabil să cunoaștem alte uleiuri, mai ales dacă vrem să oferim din când în când o notă originală. Unele dintre uleiurile pe care le putem găsi sunt: Ulei de masline

tipuri

Utilizări: orice tip de gătit, sos de salată, condiment.

Ulei de caise

Utilizări: gătit, sos de salată, condiment.

Ulei de avocado

Uleiul de avocado are o aromă ușoară și unică, care îl face ideal pentru salate. De obicei este produs din avocado care este deteriorat. Rezistă la temperaturi ridicate, astfel încât să puteți găti cu el. Este o sursă bună de grăsimi mononesaturate și vitamina E. Se găsește în magazine specializate.

Utilizări: prăjit, sos de salată, condiment.

Ulei de rapita sau rapita

Canola este denumirea comercială a uleiului obținut din rapiță. Acest ulei este foarte popular în Japonia, China, India, SUA și Canada, în timp ce în Spania este amintit pentru moartea a aproximativ 700 de persoane și a peste 20.000 afectate de boala sindromului toxic cauzată de administrarea uleiului de rapiță denaturat cu anilină. . Uleiul de rapiță are cel mai scăzut nivel de grăsimi saturate și niveluri ridicate de omega-3, o grăsime polinesaturată care ajută la reducerea riscului de probleme cardiace. Datorită gustului său blând și a prețului scăzut, uleiul de rapiță este bun în orice scop.

Utilizări: alimente prăjite, tocănițe, sos de salată

Ulei de chili

Este derivat din ardei iute roșii iute, care se scufundă în ulei vegetal pentru aromă. Se vinde în magazine specializate și în magazine alimentare orientale. Are o culoare roșiatică caracteristică și este destul de mâncărime, deci este necesar să folosiți doar câteva picături pentru supe, bulionuri pentru a fierbe legume și paste.

Utilizări: aromatizare, condimente.

Ulei de porumb

Uleiul de porumb este produs din germenul boabelor de porumb și este foarte bogat în grăsimi polinesaturate. Uleiul rafinat este unul dintre cele mai bune pentru prăjire, deoarece rezistă la temperaturi foarte ridicate fără a arde. Are o culoare aurie palidă, nu are aproape miros sau gust, deci poate fi folosită și pentru coacere. Dacă nu doriți să condimentați o salată cu ulei, folosiți acest ulei.
Poate fi găsit în supermarketuri și în unele magazine alimentare orientale.

Utilizări: prăjire, coacere, sos de salată, producție de margarină.

Ulei din semințe de bumbac

Un ulei rar obținut din semințele plantei de bumbac care este adesea amestecat cu alte uleiuri și grăsimi pentru a face margarine, pansamente și produse prăjite preparate.

Utilizări: producția de margarină, fabricarea alimentelor preparate.

Ulei de in

Uleiul produs din semințe de in are o aromă care amintește de unt, făcându-l un bun înlocuitor pentru unt pentru cartofi, legume, sosuri și amestecuri sandwich. Este uleiul cu cele mai ridicate niveluri de omega-3 și de aceea este folosit mai mult ca supliment decât la gătit.
Puteți cumpăra ulei de in în magazinele cu plante și produse naturiste și în magazinele vegane.

Utilizări: supliment nutritiv, condimente, sos de salată.

Ulei de struguri

Este un produs secundar al industriei vinicole, cu puțină aromă fructată și bun pentru salate. Este nevoie de multă temperatură și timp pentru a arde, deci poate fi folosit pentru prăjire. Poate fi păstrat la temperatura camerei atâta timp cât nu depășește 45 ° C.
Puteți cumpăra ulei din semințe de struguri din magazinele de produse naturiste, magazinele naturiste și unele magazine vegane.

Utilizări: prăjire, sos pentru salate, producție de margarină, produse cosmetice.

Ulei de migdale

La fel ca multe dintre uleiurile obținute din nuci, este costisitor și cererea sa este limitată. Are o aromă de migdale prăjite și aroma sa îl face potrivit pentru îmbrăcarea salatelor și adăugarea la sosuri. Poate fi folosit și pentru deserturi, dar esența nu este suficient de concentrată pentru a da un gust puternic de migdale dulciurilor. Pentru aceasta este mai bine să folosiți extract de migdale. Este nevoie de mult timp pentru a arde și rezista la temperaturi foarte ridicate, astfel încât să puteți găti cu el. Uleiul de migdale este o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate și vitamine A și E.
Este adesea folosit ca supliment alimentar și ca ulei de corp.