Efecte secundare, proprietăți și beneficii ale uleiului esențial de floare de portocal
Indice articol

Ce este uleiul esențial de floare de portocal?
Este o substanță obținută din distilarea directă din florile de floare de portocal, trebuie să fie proaspătă.
Se obțin trei uleiuri esențiale diferite, din floare de portocal (neroli), din frunze de fructe și din coajă de fructe (coajă).
Acest ulei are proprietăți terapeutice pentru a calma durerea fizică generală, precum și pentru a fi utilizat în bucătărie.
Originea uleiului esențial de floare de portocal
La începutul Evului Mediu, uleiul era extras din plante.
Originea uleiului esențial datează de la mijlocul secolului al XVI-lea, unde Della Porte (naturalist italian), era însărcinat cu extragerea florilor portocalului de unde a obținut această substanță plăcută până la miros.
Numele său provine de la ducesa de Neroli (oraș italian), care a folosit acest ulei esențial de floare de portocal, în mănuși, astfel încât de fiecare dată când o întâmpinau, să-și amintească prezența ei.
Istoria uleiului esențial de floare de portocal
Prințesa lui Nerola, Marie Anne de la Trémola, a folosit ulei de floare de portocal ca parfum zilnic, a creat o tendință în utilizarea acestor uleiuri ca parfumuri. De-a lungul anilor, a devenit cunoscut pe tot continentul roman și au început să-l folosească printre prostituatele care au trăit în Madrid, pentru a se identifica cu clasa.
Uleiul esențial de floare de portocal a fost folosit de mirese ca simbol al virginității și purității; în buchetul pe care îl purtau, era făcut din flori portocalii, sau, tiara pe care o foloseau, puneau o floare.
Acest ulei este considerat cel mai apreciat datorită componentelor sale active și este unul dintre puținele care pot fi consumate; Principala sa caracteristică este că este foarte dificil de extras (pentru fiecare kilogram de ulei este necesară o tonă de flori proaspete) și, prin urmare, este costisitor de achiziționat.
Caracteristicile uleiului esențial de floare de portocal
Este un lichid galben pal, care, expus la lumină, tinde să devină roșiatic.
Mirosul său este similar cu cel al florii, cu gust dulce-amar, când vine în contact cu o schimbare de temperatură, de obicei se solidifică.
Uleiul esențial de floare de portocal nu este foarte solubil în apă, dar în amestec cu alcool se obține o substanță pură și transparentă.
Denumire științifică a uleiului esențial de floare de portocal
Uleiul esențial de floare de portocal (portocal) provine din distilarea florilor și frunzelor de floare de portocal, denumire științifică „Citrus aurantium L. - Citrus sinensis - Citrice lămâie.
Compoziția chimică a uleiului esențial de floare de portocal
Printre cele mai importante componente chimice ale uleiului esențial de floare de portocal se numără:
Linalool (aproximativ 34%), acetat de linalil (6-17%), Limonen (aproximativ 15%), Pinen (oferă proprietăți antiseptice, antiinflamatoare), Nerolidol (aromatizant), Geraniol (alcool), Nerol (alcool aromat) de flori), antranilat de metil, indol, citral și iasomie, printre altele.
Datorită compoziției sale, nu are efecte toxice și nu este un iritant sau sensibilizant.
Cum se extrage uleiul esențial de floare de portocal?
Procesul de extragere a uleiului esențial de floare de portocal se face prin abur (căldură), care este detaliat:
Zdrobeste usor petalele florilor, poate fi cu un mortar sau rasnita, pune-l intr-un recipient din sticla, rezistent, umple cu apa suficienta pentru a dilua amestecul, adauga putin ulei vegetal poate fi masline, jojoba sau migdale, acopera recipientul cu o cârpă, apoi așezați vată și, din nou, puneți un alt strat de cârpă și închideți-o cu bandă adezivă sau panglică, puneți-o la foc la foc mic până fierbe.
Se va observa că aburul iese și uleiul rămâne impregnat în bumbac, pentru a termina evaporarea lichidului, pentru a reduce focul și pentru a scurge bumbacul într-un alt recipient din sticlă sterilizată.
Are uleiul esențial de floare de portocal, cu o aromă plăcută; trebuie păstrat într-un loc răcoros.
Doza recomandată de ulei esențial de floare de portocal
În funcție de utilizarea care urmează să fie dată uleiului esențial de floare de portocal, doza recomandată va fi pentru uz intern, pentru durerile de stomac, 3 picături diluate în suc de fructe cu miere, apă zahăr și se iau de trei ori pe zi.
- Pentru a dormi, puneți 3 picături în apă cu frunze de lămâie sau portocală și beți-o înainte de culcare.
- Pentru a efectua masaje, puneți 2 până la 3 picături de ulei esențial de floare de portocal pe zona de masat de două ori pe zi.
- În orice caz, dacă nu aveți suficiente cunoștințe despre utilizarea acestuia, faceți-o sub supraveghere medicală.
Principiile active ale uleiului esențial de floare de portocal
Printre principiile active ale uleiului esențial de floare de portocal se numără:
- Flori: ulei foarte volatil numit neroli, ale cărui componente sunt inalol, antranilat de metil, alfapinen, limonen, nerol.
- Flavonoide (pigmentare galbenă): pericarp, scoarță sau coajă: ulei volatil, conține limonen, linalol, geraniol, metil antranilat, săruri abundente, acid citric și ascorbic (vitamina C) și malic.
- Frunze: conține ulei esențial (petit grain) limonen, nerol, linanol, betaină, etan atranil, flavonoide și limonină.
Beneficii și proprietăți ale uleiului esențial de floare de portocal
În ceea ce privește proprietățile uleiului esențial de floare de portocal, acestea sunt rezumate în: acțiune antispastică, oarecum sedativă și hipnotică; Datorită conținutului său de flavonoizi, reduce și elimină nervii, este antidiareic, îmbunătățește spasmele gastro-intestinale și controlează anxietatea; carminativ, tonic și coleric, antiinflamator, diuretic.
- Datorită componentelor sale ajută la regenerarea celulelor, reducând vergeturile și cicatricile.
- Utilizarea sa principală este utilizată ca bază pentru elaborarea parfumurilor sau a apei de colonie.
- Conform proprietăților sale, apar următoarele beneficii ale uleiului esențial de floare de portocal:
- Ajută la regenerarea țesutului muscular, favorizează creșterea musculară, precum și acțiunea imediată împotriva crampelor, contracturilor musculare.
- Curăță corpul, ajutând la eliminarea toxinelor și la arderea grăsimilor corporale.
- Întărește sistemul imunitar, protejându-l de viruși și boli respiratorii, alergice sau bronhodilatatoare.
- Alungă depresia, stimulează mintea și motivația zilnică, ajută la menținerea corpului și în ton cu mintea.
- Acționează ca un reductor al palpitațiilor inimii, contracarând spasmele cardiace.
Acest ulei esențial oferă atât beneficii medicinale, cât și cosmetice, care îl fac să iasă în evidență printre toate uleiurile esențiale.
Este bun pentru păr, cum se folosește?
Părul este deteriorat direct de mediul înconjurător, de vopsele, de înălbitori sau de tratamentele continue la care fac femeile; această acțiune prelungită face părul uscat.