Efecte secundare, proprietăți, beneficii și utilizări ale uleiului de eucalipt
Indice articol

Ce este uleiul de eucalipt?
Ulei de eucalipt este un lichid care se extrage din frunzele de eucalipt care au proprietăți antiseptice și astringente care pot proteja organismul de un număr mare de boli respiratorii.
Acest ulei nu numai că are, este unul dintre cele mai cunoscute și mai versatile care există de atunci are o mulțime de beneficii atât medicinale, cât și cosmetice care facilitează îmbunătățirea multor aspecte negative ale sănătății.
Originea uleiului de eucalipt
Eucaliptul este o plantă care provine din sud-estul Tasmaniei și din Australia, până acum au fost înregistrate în total 700 de specii. Acest copac special este unul dintre cei mai răspândiți în țările australiene, datorită răspândirii largi pe care o are.
Cu toate acestea, în prezent, acest lucru s-a răspândit în multe țări, devenind aproape în întreaga lume, este utilizat în mod normal pentru a elimina umiditatea multor terenuri mlăștinoase, deoarece acest copac servește ca absorbant natural. Dar trebuie să fii foarte atent, deoarece mulți copaci la un loc pot ajunge să provoace uscarea solurilor.
Istoria uleiului de eucalipt
Există o poveste în cultura engleză care explică faptul că această plantă a fost folosită pentru a vindeca mâna unui colonist englez, care era pe punctul de a pierde un deget din cauza unui accident cu un topor.
Pentru a-și vindeca degetul, o frunză de eucalipt a fost legată în jurul plăgii sale și apoi suturată. După câteva zile, acest colonist a asistat un medic pentru a-i verifica mâna și pentru a determina cu mare surpriză că a fost complet vindecat și că nu au existat semne de infecție.
Acest tip de povești s-a răspândit în toată Australia și a făcut această plantă populară, făcând ca aceasta să facă parte din multe studii și multe alte beneficii ar putea fi descoperite din aceasta.
Caracteristicile uleiului de eucalipt
Ca atare ulei de eucalipt nu are un miros caracteristic, Cu toate acestea, pe măsură ce se transformă, poate căpăta o culoare ușor gălbuie, aceasta fiind culoarea finală pe care o dobândește și este prezentată la realizarea sau cumpărarea acesteia.
În cazul mirosului, acest lucru variază de obicei, deoarece poate avea un miros caracteristic de camfor sau, în unele cazuri, poate avea o culoare foarte asemănătoare cu cea a lemnului proaspăt tăiat sau puțin umed.
Denumire științifică a uleiului de eucalipt
Denumirea științifică a acestei plante este Eucalipt, care provine dintr-un gen de copaci dintr-o familie numeroasă numită mitáceas. Alții sunt răspândiți din această specie, care de obicei au multe proprietăți. Acestea sunt cele mai importante:
- Eucalyptus polybractea: Este cunoscut sub numele de Malle Azul și este un copac mic din care uleiul, pur sau distilat, poate fi foarte bogat în cineol.
- Eucalipt globulus: este o specie care primește o mare atenție de la botanici, deoarece uleiul său este cel mai folosit, conținutul său de cineol este de 70%.
- Eucalipt radiata: Este cunoscut sub numele de menta cu frunze înguste și este un arbore mediu care conține până la 70% cieneol, are și o aromă foarte răcoritoare.
- Eucalipt citriodora: Numit și gumă parfumată cu lămâie, este un copac care are o cantitate mare de citronella, un compus care este utilizat în scopuri industriale și pentru a face parfumuri.
Compoziția chimică a uleiului de eucalipt
Ulei de eucalipt are un număr mare de compuși care sunt responsabili pentru a face atât de apt să combată multe probleme de sănătate. Aceștia sunt cei mai proeminenți compuși din ulei:
- B-pinen.
- A-felandreno.
- 8 cineo.
- Terpinen 4-ol.
Trebuie remarcat faptul că uleiul brut de eucalipt conține mult mai mulți compuși decât uleiul distilat. Când este crud, poate avea până la 80% cineol, în timp ce uleiul distilat poate avea până la 60%.
Cum se extrage uleiul de eucalipt?
Ulei de eucalipt se extrage prin distilare, care se obțin din frunze proaspete sau ramuri verzi parțial uscate. Acest lucru se datorează aburului care este generat pentru a elibera uleiul.
În același mod, în ciuda faptului că există multe fabrici care sunt responsabile de producerea automată a acestui tip de ulei, există multe modalități de a prepara acest ulei acasă să o ai acasă într-un mod mai economic și mai natural.
Principiile active ale uleiului de eucalipt
Ulei esențial de eucalipt este bogat în flavonoide, Principiul său activ are proprietăți expectorante, bactericide și de vindecare care pot îmbunătăți foarte mult corpul.
Dacă este consumat în perfuzii sau în uleiuri, poate calma multe probleme respiratorii, deoarece oferă o decongestionare aproape imediată a căilor respiratorii, care oferă o senzație de ușurare și ușurare.
Beneficiile și proprietățile uleiului de eucalipt
Uleiul de eucalipt conține un număr mare de beneficii care se pot îmbunătăți pentru a menține un corp sănătos, evitând multe probleme grave de sănătate, toate acestea datorită puterii antibacteriene pe care o are.
În mod similar are capacitatea de a ameliora durerile musculare, ceea ce este foarte recomandat sportivilor și sportivilor. De asemenea, îmbunătățește sănătatea dentară eliminând bacteriile din gură, prevenind respirația urât mirositoare și infecțiile.
De asemenea, poate stimula mintea, provocând relaxare și scăpând de epuizarea mentală după o zi grea de muncă, îmbunătățește, de asemenea, fluxul sanguin în creier, provocând calm și oxigenare.
Este bun pentru păr, cum să-l folosiți?
Parul poate fi îmbunătățit datorită uleiului de eucalipt, acest lucru funcționează combinându-l cu puțin ulei de cocos sau ulei de măsline. Odată aplicat pe păr, acesta va oferi umezeală, hrănindu-l complet.
În mod similar îndepărtează mătreața și mâncărimea care apare de obicei pe scalp atunci când este foarte uscat, este, de asemenea, utilizată ca remediu natural pentru eliminarea păduchilor, care poate fi observată în mod normal la copii.
Dacă doriți mai multe informații despre acest subiect, descoperiți-le la Remedii naturale pentru mătreață
Ce beneficii aduce pentru piele și față?
Ulei de eucalipt poate ajuta cu proprietățile sale de vindecare pentru a îmbunătăți aspectul rănilor, are și capacitatea de a regenera pielea, permițând vindecarea rapidă a problemelor precum răni, tăieturi, vezicule și vânătăi.
Tratați erupțiile cutanate datorită alergiilor, pot fi vindecați datorită eucaliptului, la fel se întâmplă și cu mușcăturile de insecte, herpesul, varicela și acneea, deoarece poate elimina excesul de ulei din foliculii de păr.