De unde vine uleiul de măceșe?

Căutare

Categorii

unde

ulei de măceșe este o marfă foarte prețioasă datorită multiple beneficii pentru piele, după cum am văzut acum câteva săptămâni în blog-ul . Este unul dintre cele mai vechi secrete de frumusețe din istoria noastră, dar deasemenea originea sa generează multă confuzie. Ce fel de trandafir este măceșul? Este același lucru cu cel folosit pentru uleiurile esențiale, parfumurile și hidrații? Uleiul este făcut din petalele sale? Astăzi sperăm să eliminăm unele dintre aceste îndoieli.

Originea uleiului de măceșe

Ulei de măceșe Este extras prin presiunea rece din semințele piramidale pe care le găsim în interiorul fructelor trandafirilor, numite șolduri. Aceste șolduri sunt bile mici de culoare între roșu și portocaliu, în funcție de soi, și cu o formă ovală sau rotundă.

Șolduri nu sunt exclusive unui singur tip de trandafir, dar pot fi colectate din trei soiuri diferite: trandafir de câine, trandafir rubiginosa și trandafir moschata, toate cu o floare roz deschis sau alb diferită de trandafirul pe care îl știm cu toții. Aceste tufe de trandafiri înfloresc din mai până în iulie, iar fructele lor pot fi colectate la sfârșitul verii sau la începutul toamnei.

Prin urmare, Măceșul nu este de fapt un trandafir, ci sămânța sau fructul mai multor specii de trandafir, din care sunt extrase semințele sale. Uleiul de trandafir pe care îl folosim în produsele noastre cosmetice provine de la moschata de trandafir, este mai întâi presat la rece și ecologic.