Cum să luați ulei de semințe de dovleac și proprietățile sale

Uleiul din semințe de dovleac este un produs natural cunoscut pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate și frumusețe. Presarea brută la temperaturi scăzute îi permite să-și păstreze proprietățile nutritive, pe care le putem profita atât în ​​bucătărie, cât și în tratamente cosmetice.

semințe

Cu toate acestea, utilizarea sa nu este foarte răspândită, așa că de această dată vă spunem cum se ia ulei de semințe de dovleac, care sunt proprietățile și beneficiile sale, precum și contraindicațiile de care trebuie să țineți cont atunci când îl consumați. Descoperiți toate beneficiile semințelor de dovleac într-un CUM!

Ulei din semințe de dovleac: proprietăți și beneficii

Uleiul din semințe de dovleac este de obicei făcut cu o varietate de dovleac, alta decât cea pe care obișnuim să o consumăm, numită Dovleac stirian. La această specie, valoarea nutrițională este mai concentrată în semințe decât în ​​pulpa fructului. Dacă consumați uleiul, veți percepe note moi, prăjite și ușor dulci, asemănătoare cu aroma nucilor.

Proprietăți

Dincolo de proprietățile sale organoleptice, uleiul obținut din semințele de dovleac are proprietăți foarte pozitive pentru sănătatea celulară. Rețineți că, pentru a avea toate beneficiile și valoarea nutrițională, uleiul trebuie să fie natural și să nu fie rafinat. Acestea sunt cele mai importante proprietăți ale uleiului din semințe de dovleac:

  • Conținutul său bogat în flavonoizi îl face un antioxidant excelent, ideal pentru reînnoirea celulelor și combaterea efectelor negative ale radicalilor liberi.
  • Este un bun antiinflamator, datorită conținutului său nutritiv bogat în minerale precum fierul, potasiul și magneziul.
  • Aveți grijă de sistemul cardiovascular datorită conținutului său în omega 3 și 9, excelent pentru combaterea colesterolului ridicat.
  • Combate artrita: are vitamine din grupele A și B care reduc inflamația cauzată de artrită.
  • Are proprietăți antidepresive: uleiul de semințe de dovleac are un aminoacid cunoscut sub numele de triptofan, foarte util pentru combaterea depresiei.
  • De asemenea, are proprietăți diuretice datorită cucurbitinei, un principiu activ purificator.

Profiturile

Acum, că știm proprietățile acestui mare ulei, cum ne pot aduce beneficii în viața noastră de zi cu zi? Aici vă spunem câteva dintre beneficiile care vor fi lansate odată cu utilizarea uleiului din semințe de dovleac.

  • Evitați retenția de lichide datorită proprietăților sale diuretice.
  • Previne bolile orale datorită mineralelor pe care le conține.
  • Ajută la tratamentele împotriva depresiei.
  • Ajută la combaterea inflamației vezicii urinare și a prostatei.
  • Funcționează ca un tratament natural pentru extinderea benignă a prostatei. Utilizarea uleiului de semințe de dovleac pentru prostată este una dintre cele mai eficiente modalități de a profita de acest ulei.
  • Evitați enureza infantilă sau urinarea involuntară.
  • Elimină paraziții și alte bacterii din intestin.
  • Stimulează generarea de adrenalină și crește apetitul sexual pentru minerale precum zincul. De asemenea, îmbunătățește fertilitatea masculină.
  • Reduce inflamația cauzată de artrită.
  • Promovează expulzarea mucusului în sistemul respirator.