Contraindicații, proprietăți și beneficii ale uleiului de măceșe

Est este un ulei vegetal care are un număr mare de proprietăți care sunt utilizate în prezent atât în ​​medicina convențională, cât și în medicina estetică. Este extras în mod normal din semințe care provin dintr-un tufiș numit Rosa Moschata.

proprietăți

Indice articol

Originea uleiului de măceșe

Este originar din Europa, cultivate în mod normal în Marea Britanie, Cu toate acestea, poate fi găsit și în Munții Anzi, fructul acestei plante se numește șold și se folosește de obicei pentru a prepara tot felul de dulciuri și gemuri.

Șoldul de trandafir se folosește la prepararea perfuziilor, în timp ce uleiul care se extrage din sămânță este cel utilizat pentru proprietăți terapeutice sau pentru uz cosmetic pe piele.

Care sunt alte nume pentru uleiul de măceșe?

Uleiul de măceșe poate fi cunoscut și prin:

  • Ulei de Rosa Rubignosa.
  • Ulei de Rosa Nemoralis.
  • Ulei de trandafir Eglanteria (acesta din urmă a fost un sinonim al trandafirului de rubignoză)

Beneficii și proprietăți ale uleiului de măceșe

Sunt o serie de proprietăți și beneficii pe care uleiul de măceșe îl poate furniza pielii, acestea sunt câteva dintre ele:

Care sunt beneficiile pentru piele și vergeturi?

Acizii grași care vin în acest ulei îmbunătăți elasticitatea pielii și vă oferă mult mai multă forță, dacă este utilizat ca produs zilnic, poate preveni vergeturile care apar în timpul sarcinii, creșterea în greutate sau erupțiile obișnuite care apar în timpul creșterii sau pubertății.

Uleiul de măceșe este bun pentru pierderea în greutate

Pentru persoanele cu colesterol ridicat, utilizarea uleiului de șold este una dintre cele mai bune opțiuni, așa cum se poate scad nivelul colesterolului înalt în corp. Prevenirea bolilor cardiovasculare și ajutarea organismului să piardă excesul de colesterol, determinând persoana să slăbească.

Proprietățile uleiului de măceșe pentru păr

Ulei de măceșe poate hrăni părul. Este un ulei care se absoarbe foarte ușor și pătrunde rapid în scalp. Este destul de ușor și poate elimina pielea descuamată și uscată. Previne părul gri și îl hidratează profund, fără a lăsa urme de ulei pe păr.

Cum se folosește pentru cicatrici?

Acest ulei acționează ca multe tratamente cu colagen. Conține acid trans-retinoic care face ca celulele pielii să înceapă să se regenereze. Ar trebui aplicat doar de două ori pe zi pe cicatrici.

Nu contează ce mărime ai, atâta timp cât să fie în concordanță cu aplicarea uleiului, după aproximativ două săptămâni veți începe să vedeți modificări și rezultate în zona în care a fost aplicat uleiul.

Pentru a reduce ridurile

Acidul trans-retinoic este vitamina A, care poate ajuta la eliminarea ridurilor și liniile de expresie care se află în față. În același mod, poate preveni petele care apar odată cu îmbătrânirea pe piele.

Cu ajutorul unui bumbac trebuie aplicat pe fata sau pata de corectat, odată absorbită va începe să acționeze asupra pielii, după o lună veți observa rezultatele excelente pe care le produce acest ulei în zonă.

De ce este uleiul de măceș bun pentru gene?

La fel, cum acționează uleiul de măceșe asupra părului, acționează asupra genelor, elimină uscăciunea din zonă și face ca foliculii de păr să aibă mult mai multă hidratare, astfel se vor întări și nu vor cădea la fel de des.

Pot chiar să înceapă să crească puțin și să arate mult mai plini și mai sănătoși, cel mai bun lucru de făcut înainte de a aplica uleiul trebuie să curățați foarte bine zona genelor, Cu ajutorul unui tampon de bumbac și demachiant, în acest fel vor fi eliminate toate reziduurile găsite pe genă. După aceasta, uleiul este aplicat și lăsat să se odihnească și să acționeze câteva minute.

Sarcina și uleiul de măceșe

Comparativ cu multe alte uleiuri, măceșul poate ajuta în multe momente de sarcină. În principal pentru a preveni tot felul de vergeturi care apar în mod normal în zona sânilor, a buricului și a feselor.