CE ÎNTREBĂ AU TRANDAFIRII? REGINA FLORILOR Blogul lui Meritxell

PUTEREA AROMATICĂ A TRANDAFIRILOR, AROMATERAPIA
Aromaterapia se bazează pe inspirați și mirosiți molecule de ulei esențial sau chiar aplicați-le pe piele. Cu aceasta, realizăm transmite mesaje la partea emoțională a creierului. Aromaterapia va fi la fel de eficientă pentru factori precum nivelul de stres, respirația, sistemul imunitar și chiar funcții importante, cum ar fi hipertensiunea.
Știm cu toții că trandafirii sunt asociați cu romantismul, dragostea, dar explicația conform medicinei ayurvedice, în care Dosha Sadhaka Pitta leagănă, controlează emoțiile inimii.
Psihologic este calmant.
De asemenea, echilibrează sistemul digestiv și hormonii pentru a vă simți bine.
Acțiuni antiinflamatorii, antihemoragice și antibacteriene.
SUNT TOATE ROSELE ACELASI?
Există multe tipuri de trandafiri, cu toate acestea, există două dintre cele mai importante specii utilizate pentru extragerea uleiului sau a aromelor.
- Damascene Rose, Este binecunoscutul trandafir de Damasc, este cultivat în principal în Bulgaria, Turcia, Rusia, Pakistan, India, Iran și China
- Rosa Centifolia, cel mai răspândit în Maroc, Franța și Egipt
EXTRACȚIA ULEIULUI ESENȚIAL DE ROSE
Există două tipuri diferite de ulei de trandafiri: ROSE OTTO și ROSE ABSOLUT. OTTO este extras prin distilare, iar ABSOLUTUL este extras cu solvenți, acesta din urmă fiind cel mai frecvent în parfumerie.
Uleiul de trandafiri este cel mai utilizat în cosmetică și parfumerie dintre toate uleiurile esențiale.
Distilare, Este realizat cu condensatoare, în care faza apoasă și partea uleioasă sunt separate, ambele sunt aromate, deși aroma este cea mai mare parte în ulei.
Uleiul de trandafir Otto are o culoare verde măslin și se formează în cristale la temperatura camerei, se lichefiază când temperatura este ușor crescută. Are un miros extrem de puternic și, desigur, pentru a fi plăcut trebuie diluat.
Partea apoasă este celebra apă de trandafiri pe care o voi explica mai târziu.
Extragerea solventului, florile sunt agitate energic împreună cu un solvent care extrage aroma din flori, acest solvent transportă pigmenți și ceruri.
Apoi este dus la un proces pentru a elimina acest solvent. Cu acest sistem, partea cerată și partea uleioasă rămân.
Partea cerată poate fi dizolvată cu alcool care se separă de uleiul absolut prin evaporare sub presiune.
Acest ulei absolut este roșiatic închis și nu produce cristale, este mai asemănător cu mirosul florilor decât cel anterior.
BENEFICIILE ULEIULUI DE ROSE
Proprietățile sunt atribuite antidepresive, antiseptice, antispastice, afrodisiace, antivirale și bactericide.
Ca tratament cosmetic este ideal pentru toate tipurile de piele, indiferent dacă este amestecat, uscat sau copt, ajută la înmoaie, hidratare și tonifiere ușoară.
Îmbunătățește producția de colagen și elastină.
Îmbunătățește tonul pielii.
Mirosul trandafirilor, ajută ameliorează stresul, anxietatea, depresia, cefaleea.
Te ajută să dormi mai bine.
Masajul ajută la îmbunătățirea durerilor menstruale și a tractului digestiv, evitând spasmele.
CUM SĂ UTILIZAȚI ULEIUL DE ROSE?
De obicei, este combinat cu alte uleiuri care acționează ca bază precum migdale dulci, avocado sau jojoba, care sunt foarte bogate în acizi grași, dar mai moi în arome.
Este modul în care îl prefer, întrucât în acest fel poți să masezi sau să acționezi ca un hidratant pentru corp, de exemplu după un duș sau o baie.
O altă opțiune, cum ar fi aromoterapia, poate fi pusă câteva picături pe o batistă, de exemplu, să o miroase sau să o pună într-un vaporizator.
Utilizarea orală nu trebuie utilizată fără sfatul experților.