Beneficii și proprietăți ale acidului azelaic pentru piele - Testate cosmetice

beneficii

acid azelaic (INCI: Acid azelaic) este unul dintre cei mai utilizați acizi în tratamentul melasma. Pentru că, în afară de beneficiile sale pentru piele acneică, de asemenea, pielea pătată poate beneficia de toate proprietățile sale. În continuare voi vorbi puțin mai în profunzime despre acest important avantaj cosmetic care conține produse la fel de bune ca și Sesderma Azelac Ru.

Ce este acidul azelaic

Nu am de gând să intru în tehnicități, o las pe prietena mea Veronica care se află în ea Blogul Real Cosmetics o explică mult mai bine. Dar pentru ca tu să înțelegi acid azelaic, cunoscut și sub numele de acid nonanodioic, este un activ de origine naturală care are capacitate antibacteriană și antiinflamatorie.

Este utilizat în prezent în numeroase produse cosmetice pentru depigmentare și acnee. Și este de obicei unul dintre cele mai bune principii active dacă doriți să utilizați acizi și să aveți pielea sensibilă.

Proprietățile acidului azelaic

  • Antibacterian
  • Acnee
  • Antiinflamator
  • Depigmentare

Dar să ne concentrăm asupra lucrurilor importante. De ce este atât de bun acidul azelaic. Este o componentă cu multe proprietăți, printre care iese în evidență puterea sa bactericidă, tratând și inflamația pielii, motiv pentru care nu este utilizată doar în cazurile de acnee, ci și în pielea cu rozacee sau piele sensibilă.

Antibacterian

Una dintre calitățile sale este că este un produs antibacterian evitarea proliferării organismelor care provoacă infecții ale pielii care duc la comedoane și acnee.

Acnee

Din acest motiv este considerat un bun tratament anti-acneic, realizând reduce semnificativ comedoanele care ies pe piele.

Acidul azelaic este, de asemenea antiseboreic reducerea sebumului produs de pielea noastră evitând acumularea de grăsime în pori și, prin urmare, contribuind la prevenirea apariției coșurilor enervante.

Acționează ca alte ingrediente active care sunt mai agresive pentru piele, astfel încât modificările pielii sunt întotdeauna mai puțin folosind acid azelaic. Pentru că așa cum am comentat anterior chiar și pielea sensibilă o poate folosi fără aproape niciun risc.

Antiinflamator

Munca lui antioxidant îl face un element bun capabil să reducă inflamația pielii cu iritații sau sensibilitate, cum este cazul rozacee.

Depigmentare

Una dintre proprietățile pentru care a fost cel mai bine cunoscut în ultimii ani de către acidul azelaic este un bun depigmentant. Și așa cum am comentat în secțiunea anterioară, producând mai puține reacții pe suprafața pielii decât alți agenți de depigmentare, cum ar fi retinolul sau glicolicul, acesta poate fi utilizat de toate tipurile de piele.