Acidul salicilic este aliatul definitiv pentru eliminarea cosurilor și acneei

Uneori, nu este ușor să știi ceva mai mult despre cele mai puternice active dermatologice, dar merită. Acesta este cazul acidului salicilic, un beta hidroxi acid care, la fel ca toți acizii cosmetici, are o acțiune exfoliantă cu un truc secret: este deosebit de interesant în cazul tenului gras, acneei, cosurilor sau impurităților. Îi descoperim secretele.

Ca aspirina. Daca el acid salicilic este un văr primar al acidului acetilsalicilic, cel al aspirinei; dar când este adăugat la loțiuni, creme sau coji, nu este tocmai pentru ameliorarea durerii de cap! Superputerea sa este acțiunea sa efectivă de peeling și, mai presus de toate, de a controla grăsimea și, odată cu aceasta, de cereale, puncte negre și impurităţi.

salicilic

Există un motiv pentru care acizii au atât de mult succes în dermatologie: acționează prin eliberarea joncțiunilor dintre celule din stratul corneean, ultimul și cel mai exterior strat al pielii. Dar nu toți acizii sunt la fel, nici în structura chimică și nici în modul de acțiune. Prin urmare, vom dedica propriul nostru spațiu unuia dintre cele mai populare, acid salicilic. Asta, spre deosebire de altele precum glicolic sau mandelic, nu un alfa hidroxi acid, ci un beta hidroxi acid, un detaliu care nu numai că își schimbă numele, ci, mai presus de toate, modul de acțiune, deoarece structura sa moleculară o face foarte multă mai solubil în grăsimi și că, în loc să rămână la suprafață, ca alfa hidroxi acizii, poate pătrunde mai adânc.