Uleiul de ricin și numeroasele sale utilizări - Así Me Quiero

Uleiul de ricin ca multe alte uleiuri vegetale are proprietăți multiple, care au fost folosite de secole pentru a îmbunătăți condițiile de sănătate sau pentru a spori frumusețea. Acest ulei este obținut din semințele plantei de ricin, a căror origine este în Africa și India. Planta de ricin și utilizarea uleiului s-au răspândit în alte societăți și culturi în cele mai vechi timpuri, iar astăzi are un rol important în fabricarea de produse cosmetice, țesături și medicamente, printre altele.

sale

Una dintre principalele proprietăți curative ale uleiului de ricin este combaterea problemelor stomacului și a constipației. Are un efect laxativ puternic și, de asemenea, promovează mișcarea intestinului. În același timp, poate fi utilizat pentru ameliorarea tulburărilor inflamatorii intestinale datorită proprietăților sale antiinflamatorii. Modul în care îl consumați în acest caz este să luați o doză zilnică pe stomacul gol, între 15 și 60 ml (adulți și copii cu vârsta peste 12 ani). Fiind dens și cu o aromă puternică, îl puteți dilua cu puțin suc de afine sau suc de prune naturale. Puteți utiliza acest tratament timp de maximum 7 zile.

Datorită acțiunii sale antiinflamatorii, uleiul de ricin ajută la ameliorarea durerilor articulare în cazurile de artrită, inflamația nervilor și durerea mușchilor.