Talc în machiaj și cosmetice

machiaj
Talcul (în engleză „talc” sau „pudră de talc”, sau silicat de magneziu hidratat chimic) este un ingredient care se află acasă de când eram copii și este adesea folosit atât în ​​machiaj, cât și în produse cosmetice și de îngrijire personală (¿Câți oameni folosiți-l ca pulbere pentru a ameliora mâncărimea scutecelor unui bebeluș sau pentru a controla transpirația?). Am văzut recent câteva produse care se laudă că nu le poartă (și includ un mic mesaj care spune „fără pulbere”). Deci este rău? (Să vedem dacă va da cancer sau ceva de genul asta ...) Este chimic și asta îl face dăunător? De ce se adaugă produselor pe care le punem lângă ochi sau pe care le putem respira? ... Ei bine, vrem să explicăm toate acestea astăzi în această postare.

Faptul este că, atunci când am făcut acea recenzie a mărcii NARS de mâna Marta Palmero, un lucru pe care mi l-a prezentat ca un avantaj, dar care nu m-a convins de umbrele ei a fost că nu aveau pudră de talc și nu știam să spun foarte bine prin ce. De fiecare dată când văd un „fără parabeni” sau „fără talc” sau un semn similar, de obicei notez ingredientul în cauză, pentru că ... de ce ar trebui să fie un avantaj faptul că acest produs cosmetic, sau machiaj sau orice altceva, nu purtați acest ingredient?

În practică, de multe ori motivul pentru care ne transmit acest tip de mesaj nu este clar sau este controversat sau pur și simplu nu contează ... din păcate aceste sloganuri sunt doar comerciale în majoritatea cazurilor. Și întrucât ceea ce vreau este să învăț ADEVARAT machiajul, nu serviciul de buze, nu din cauza a ceea ce îmi spun alții ci din cauza a ceea ce raționez ... și a trecut prea mult timp de când am făcut una dintre aceste postări ale mele în care analizez ingredientele poțiunilor noastre ...

Nu mă mai curbesc și ajung la punctul to

Ce este talcul și de unde se obține?

Știm pulbere de talc, așa cum putem vedea în fotografia de la începutul postării;).

Este o pudră albă foarte fină, moale și răcoritoare la atingere (aș spune chiar că are o atingere cu săpun), pe care o au aproape toate bunicile (și mulți dintre noi) acasă. Din punct de vedere chimic, este un silicat de magneziu hidratat (Mg3SiO10 (OH) 2) care are de obicei o culoare albă - cu care suntem mai obișnuiți - sau roz/gri verzui. Este un produs minier, dar, deși are o origine naturală, aspectul pe care îl are în natură este destul de diferit:

Într-adevăr, este o piatră translucidă 😉 care poate fi la fel de pură ca cea din fotografie sau colorată cu alte minerale. Poate vă amintiți din zilele școlare că este unul dintre cele mai moi minerale, așa că partea de măcinare este relativ simplă. Dar, de obicei, trebuie tratat mai târziu: talcul pur poate fi rar extras. De obicei vine amestecat cu alte minerale precum tremolit, serpentină, clorit, antofilit, actinolit ... și diferite tipuri de azbest, precum și spori de tetanos în anumite locuri. Deci trebuie să-l lași curat, curat 😉 .